Три речі, які потрібно зробити, щоб наблизити нашу перемогу

Час прочитання: 4 хвилин

Слава Ісусу Христу!

Дорогі друзі!

Ворог значною мірою зупинений, але ще не знищений, тому ми всі розуміємо, що московити вдаватимуться до різних провокацій та нелюдських актів, щоб нас залякати, поділити, послабити і знищити. Це розуміє більшість тверезо думаючих українців. Тому для того, щоб задуми наших ворогів зникли, як роса на сонці, нам з-поміж багатьох «домашніх завдань» треба зробити пріоритетними три вкрай важливі речі.

Перше. Потрібне загальне навернення до Господа. Маємо довірити наше життя і один одного Богові. Коли ми будемо з Господом, тоді ніщо не зможе нас здолати. Ще у Старому Завіті Господь через Мойсея сказав до Ізраїля: «Коли ходитимете в Моїх установах і пильнуватимете Мої заповіді, і будете їх виконувати, 4. то Я насилатиму вам дощі у відповідній порі, і земля даватиме свій урожай, і дерево, що в полі, приноситиме свої плоди. 5. Молотьба триватиме у вас до збирання винограду, а збір винограду триватиме до сівби; ви їстимете хліб ваш до наситу і житимете безпечно у своєму краю. 6. Я встановлю мир у краю, і зможете лягати (спати), і ніхто не буде вас турбувати; Я повиганяю хижого звіра з країни, і меч не проходитиме по краю вашім. 7. Ви будете гнатися за вашими ворогами, і вони падатимуть від меча перед вами. 8. П’ятеро вас гнатиме сотню, а сотня вас гнатиме десять тисяч, падатимуть вороги ваші від меча перед вами» (Лев 26:3–8).

Друге. Коли ми будемо по-справжньому, не позірно і не формально, поєднані з Господом – нашим духом, вірою, переконаннями, світоглядом, цінностями, тоді не тільки будемо впевнені в Його допомозі, але і єдині між собою. Єдність усіх українців – це те, що не міг передбачити наш ворог, це те, що нам потрібно щоденно плекати, скріплювати, будувати. Більшість населення України вважає себе християнами, тому нам немає що ділити. Святий Павло пригадує нам сім ознак християнської єдності: «Одне-бо тіло, один дух, а й в одній надії вашого покликання, яким ви були візвані. 5. Один Господь, одна віра, одне хрещення. 6. Один Бог і Отець усіх, що над усіма й через усіх і в усіх» (Еф 4:4–6). Коли нехристияни – невіруючі чи представники інших релігій − будуть бачити наше життя в Господі, нашу єдність, то це будуватиме та скріплятиме і їх, а також посилюватиме Україну.

Третє. Нам потрібно навчитися довіряти одні одним, слухати одні одних, уміти визнати професіоналізм інших людей і бути вдячними. Отже, третє – це довіра у стосунках, здатність до слухання та вдячність. Зараз важливо довіряти Президентові України, представникам влади, дипломатам, військовим, медикам, волонтерам. Навчитися слухати цих людей, чути їх. І будьмо вдячні за жертву всіх перелічених вище осіб та інших наших братів і сестер, які ціною свого життя оберігають наше. Довіра, здатність слухати, а передусім вдячність звільняють від байдужості, «життя на узбіччі» та спонукають до дій.

Хай Господь нам у цьому допомагає!

Слава Україні!

Слава Ісусу Христу!

Щиро Ваш

о. Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *