Про те, що робить нас людьми

Час прочитання: 3 хвилин

Слава Ісусу Христу!

Дорогі друзі!

Один із найбільших богословів сучасності Ніколас Томас Райт у двох своїх книжках (Simply Christian: Why Christianity Makes Sence – HarperOne 2005 та Broken Signposts: How Christianity Makes Sense Of  The World – HarperOne 2020), які відкривають сучасній людині суть християнства зрозумілою для неї мовою, називає 7 відчуттів та потреб, наявних у серці кожної людини, незалежно від її релігійних переконань. Це потреба справедливості, стосунків (передусім любові), духовності, краси, свободи, правди та влади як служіння. Усі ці відчуття та потреби знаходять своє сповнення та найповніше відображаються в житті Ісуса Христа. Втілювати ці відчуття означає бути справжньою людиною.

Сьогодні з певністю можна сказати, що Україна як держава та українці як нація засвідчують усі ці якості найгероїчнішим способом. Ми не терпимо несправедливості, тому не дозволяємо їй запанувати в нашій країні. Як народ, який має високу релігійну культуру, ми вчимося будувати стосунки з Богом та одні з одними. Ми не живемо лише фізіологічними потребами й інстинктами – слово духовність для більшості українців має значення. Ми цінуємо прекрасне, тому такою розбудовуємо нашу країну. Ми не любимо брехні й облуди та завжди відстоюємо правду. Упродовж віків ми платили величезну ціну за свою свободу і продовжуємо її платити сьогодні. Ми ніколи не приймемо владу, яка панує над людьми, але завжди шануємо владу, яка служить своєму народові.

На жаль, нічого з цього ми не можемо сказати про сучасну росію. Несправедливість є неписаним законом існування цього здеградованого народу. Стосунки московитів базуються на корупції та інших суспільних хворобах. Їхні зусилля спрямовані на те, щоб нищити все прекрасне, що збудували інші. Брехня і пропаганда формують уми росіян, а свобода давно перестала бути для них цінністю – народ підтримує осатанілого фюрера і вважає це великим досягненням. Влада як служіння в росії просто немислима річ, бо вона слугує інструментом поневолення та грабунку.

Ось тому ми не маємо права захитатися, опустити руки чи дати себе залякати здичавілим оркам. Ми повинні залишитися людьми, а для цього мусимо вижити. Нам треба багато молитися та працювати для перемоги, і тоді Бог дарує нам усе, чого потребуємо. Тут ідеться про збереження людської цивілізації. Тримаймося, бо з нами Бог!

Слава Україні!

Слава Ісусу Христу!

Щиро Ваш

о. Юрій

1 коментар до “Про те, що робить нас людьми”

  1. С. Любомира

    Слава Ісусу Христу! Дякую о. Юрію за слова підтримки і заохотити. Божого благословення всім нам, Божого миру, захисту і перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *