Про те, що не допомагає у війні

Час прочитання: 5 хвилин

Cлава Ісусу Христу!

Дорогі друзі!

Будь-яка війна, а війна зі здичавілими рашистами й поготів, відбувається на різних фронтах, зокрема й духовному. Можна навіть із певністю стверджувати, що всяка фізична агресія з намаганням окупувати чужі території завжди є наслідком духовної деградації. Тільки опанована людина може розпочинати війну, щоб зреалізувати свої химерні амбіції. І тільки опановане суспільство може підтримувати агресію в сусідній країні та із садизмом впиватися кров’ю невинних жертв. З огляду на це мусимо бути духовно сильними, щоб, одягнувшись у повну зброю Божу, дати відсіч різним хитрощам диявола (пор. Еф 6:11–17). Маємо бути духовно зібраними й чітко сфокусованими на перемозі.

Сьогодні хочу звернутися передусім до християн, хоч і для нехристиян це може бути корисним. Дорогі сестри і брати! Дивно чути, як ми проголошуємо, що з нами Бог, але запитуємо, коли закінчиться війна, у мольфарів, екстрасенсів, всіляких відьом, а дехто ще й зачитується гороскопами. Усіма цими дивними запитами останнім часом закишіли численні масмедіа. Що відбувається? Це якась духовна шизофренія? Спроба служити двом панам? Брак життєвої позиції та відсутність справжньої віри? Будь-яке загравання з усією цією нечистю є ідолопоклонством – дорогою смерті.

Якщо ми вважаємо себе учнями Ісуса, нам потрібно визначитися, чи ми з Богом, чи думаємо, що хтось поза Господом є нашим більшим помічником та добродієм. Бо отака магічна ментальність багато говорить про духовний рівень та зрілість тих людей, які, будучи охрещеними, з якихось причин усе ж не мають виразного фокусу своєї віри, надії та любові на Господі нашому Ісусі Христі.

За війною, яку розв’язала росія, за її агресією стоїть гидка постать сатани. Саме він керує путіном і його здичавілою ордою, бо і путін, і його прихильники давно вибрали дорогу смерті. Тому дуже немудро питати в диявола поради за посередництвом його служителів – відьом, екстрасенсів, мольфарів. Усі вони разом з путіном є ягодами одного поля, а відрізняючись тільки в деталях, усе ж мають спільну мету – замінити в нашому житті Бога, Його план для нашого життя, Його порядок у світі. І путін, і всі екстрасенси, і їм подібні ведуть людину на шлях рабства і смерті.

Гріхопадіння наших прародичів сталося через брехню та заздрість сатани (Бут 3) – це причина, через яку ми терпимо по сьогодні, а сатана за визначенням не може бажати нам добра. Мета сатани – обдурювати людей, щоб спочатку краще виглядати за Бога, а потім нищити цих людей. Це нагадує цинічну поведінку рашистів: спочатку вони розв’язують війну, а потім, ніби не вони в цьому винні, говорять про загрозу існуванню росії, вбивають мирних жителів України, а потім лицемірно на засіданні Ради безпеки ООН просять підтримати резолюцію гуманітарного характеру, ніби це не вони прикриваються мирними жителями та ще й кидають бомби на їхні голови.

Уся біблійна Історія Спасіння спрямована на звільнення людства з-під влади сатани. Бог став людиною, щоб зруйнувати владу диявола над нашим життям. Навчання та діяння Ісуса, зокрема екзорцизми, про які читаємо в Євангеліях Нового Завіту, дуже промовисто це засвідчують. Урешті, усі Святі Тайни та все духовне життя Церкви − це засоби звільнення від влади диявола, щоб люди могли жити Божим життям.

Як християни, ми повинні перебувати в молитві та довірі до Господа, і тоді те, що «неможливе в людей, можливе є в Бога» (Лк 18:26).

Святий Павло перестерігає: «Чи ж не знаєте, що неправедні Царства Божого не успадкують? Не обманюйте себе! Ані розпусники, ані ідолопоклонники, ані перелюбники, ані розгнуздані, ані мужоложники, 10. ані злодії, ані зажерливі, ані п’яниці, ані злоріки, ані грабіжники Царства Божого не успадкують. 11. І такими з вас деякі були, але ви обмились, але ви освятились, але ви оправдались іменем Господа Ісуса Христа та Духом нашого Бога» (1 Кор 6:9–11).

Триваймо в молитві за Україну, будьмо вірні Богові та щодня робімо все від нас залежне для перемоги над рашистами!

З нами Бог!

Щиро ваш

о. Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *