Початок Великого Посту

Час прочитання: 3 хвилин

Слава Ісусу Христу!

Дорогі захисники України!

Дорогі сестри і брати!

Триває дванадцятий день підступної війни росії проти Українського народу. Очманілі московити, попри величезні втрати, намагаються виконати завдання свого осатанілого та закомплексованого фюрера – путіна. У цьому страхітливому напруженні, як оскал сатани, лицемірний очільник РПЦ Гундяєв ще й благословляє цю сатанинську авантюру. Як наслідок, тисячі невинних життів є жертвами манії знелюднених московитів.

У цьому хаосі життя, сповненого болю й жахливих випробувань, християни розпочали Великий піст – духовне приготування до зустрічі з Воскреслим Христом у святі Господньої Пасхи. Ритм богослужінь цих днів запрошує нас до відновлення свого зв’язку з Господом, духовної праці над собою, запрошує заново відкрити для себе Божий план для світу й людини. На Вечірні першого тижня Великого посту читаємо розповіді з книги Буття: про сотворення неба і землі, а також сотворення людини як вінця всього творіння, яка покликана реалізувати мудре та справедливе правління Бога в цьому світі. Наприкінці тижня, у п’ятницю, почуємо трагічну розповідь про гріхопадіння наших прародичів Адама і Єви, страшні наслідки якого досвідчуємо сьогодні. Цей болючий досвід ще більше повинен спонукати нас тягнутися до Господа, шукати в Його Слові сенсу та сили для життя, сили боротися за нього, сили вірити, надіятися і любити. Атмосфера Великого посту, ритм богослужінь, а також такі аскетичні практики, як милостиня та піст, покликані допомогти нам не тільки зберегти нашу людськість, але й зробити крок уперед – стати кращими версіями самих себе. Час Великого посту допоможе нам краще утвердитися в наших цінностях, зблизитися з Богом і стати вирозумілішими одні до одних, звільнитися від страху та відчаю, у довірі вручити Господеві все наше життя.

Хай цей піст та усильна молитва приведе нас до перемоги та звільнення України від усіх ворогів! Молімося, не опускаймо рук, уповаймо на Господа, бо Він бачить наші терпіння й не віддасть наш народ на поталу!

З нами Бог!

Щиро Ваш у Христі

о. Юрій

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *